توصيه هايی برای قرنطينه موقت به منظور جلوگيری از گسترش بيماری كرونا (ويروس COVID-19، كوويد ٢٠١٩) در خانه و منازل مسكونی

ترجمه فارسی راهنمای قرنطینهی خانگی CDC
روزآمدشده در 20 فوریه 2020
توجه داشته باشید این راهنما برای شرایط ایالات متحده نگاشته شده اما همچنان برای استفاده مفید است.
ترجمه و ویراست: پیام صفوی نایینی / سرکار خانم حمیده جمالی
اين راهنما توصيه هايي است براي قرنطينه خانگي و در محيط هاي غير بيمارستاني اعضاي خانواده، همسران و مراقبان بيماراني كه كوويد ١٩ (كرونا) آنها تاييدشده است.
اين راهنما براساس آنچه تاكنون درباره اپيدمولوژي كرونا ويروس ١٩ و بيماريهاي تنفسي شناخته شده ديگر بنا شده است و با به دست آمدن اطلاعات جديد، روزآمد خواهد شد.
كرونا ويروس ها خانواده بزرگي از ويروسها هستند كه برخي از آنها در انسان توليد بيماري ميكنند و برخي ديگر در ميان حيواناتي مانند شتر، گربه و خفاش ديده ميشوند. به ندرت ممكن است انسان از طريق حيوانات آلوده به ويروس حيواني دچار بيماري شود. ويروسهاي مرس، سارس و سارس ٢ (كه عامل كوويد ١٩ ) است، از جمله ويروسهاي منتقل شده از حيوانات به انسان هستند. اين راهنما ميتواند به كاهش گسترش بيماري در خانه و محيط زندگي كمك كند.
اين راهنما براي گروه هاي زير تدوين شده است:
- افراد مبتلا يا مشكوك به كوويد ١٩ كه نيازي به بستري شدن در بيمارستان ندارند و در منزل تحت مراقبت هستند.
- افراد مبتلا به كوويد ١٩ كه بستري شده بودند و پس از حصول اطمينان از پايداري وضعيتشان، براي ادامه درمان به خانه برگشته اند.
- افراد خانواده (همخانه)، همسران و پرستاران خانگي افراد مبتلا به ويروس كوويد ١٩ كه ابتلاي آنها تاييد شده است.
گامهاي پيشگيري براي افراد مبتلا يا مشكوك به كوويد ١٩ كه نيازي به بستري شدن در بيمارستان ندارند و در منزل تحت مراقبت هستند و نيز افراد مبتلا به كوويد ١٩ كه بستري شده بودند و پس از حصول اطمينان از پايداري وضعيتشان براي ادامه درمان به خانه برگشته اند:
چنانچه متخصصان بهداشت و درمان شما پس از ارزيابي وضعيتتان، اجازه دادند در منزل تحت قرنطينه قرار بگيريد، لازم است اقدامات ذيل را (تا زمانيكه متخصصان بهداشت و درمان اجازه بازگشت به فعاليت روزمره را به شما بدهند) انجام دهيد:
- در خانه بمانيد و فقط براي دريافت خدمات درماني از خانه خارج شويد: بايد فعاليتهاي خارج از منزل خود را محدود كنيد و فقط در صورت نياز به درمان از منزل خارج شويد. به محل كار، مدرسه يا اماكن عمومي نرويد. از وسايل نقليه عمومي، تاكسي هاي عمومي و اينترنتي و تلفني استفاده نكنيد.
- خود را از افراد و حيوانات خانگي در منزل جدا كنيد:
افراد: در حد ممكن در اتاقي مجزا بمانيد و با ساير افراد منزل در تماس نباشيد. در صورت امكان از سرويس بهداشتي مجزا استفاده كنيد.
حيوانات: تماس خود را با حيوانات خانگي و ساير حيوانات به حداقل برسانيد؛ همانطور كه نسبت به افراد حساس هستيد. گرچه هنوز موردي از ابتلاي حيوانات خانگي (يا ساير حيوانات) به كوويد ١٩ گزارش نشده است، توصيه ميشود افراد مبتلا از تماس با حيوانات خودداري كنند تا زماني كه اطلاعات بيشتري به دست آيد. در زمان بيماري از فرد ديگري بخواهيد مراقبت از حيوان خانگي شما را به عهده بگيرد و از مجاورت و تماس با حيوان خانگيتان (بازي كردن، بوسيدن، ليس زدن، تقسيم غذا و …) خودداري كنيد. اگر ناچار به نگهداري از حيوان خانگي يا ساير حيوانات هستيد، حتما پيش و پس از تماس با آنها دستان خود را بشوييد و از ماسك صورت استفاده كنيد. - پيش از رفتن به دكتر با او تماس بگيريد و اطلاع بدهيد: اگر وقت معاينه داريد پيش از رفتن به مركز بهداشت/درمان تماس بگيريد و به آنها اطلاع دهيد مبتلا يا مشكوك به كوويد ١٩ هستيد. اين كار به كادر بهداشت و درمان امكان ميدهد اقدامات پيشگيرانه براي محافظت از محيط را انجام دهند.
- ماسك بزنيد: بايد وقتي در اطراف ديگران يا حيوانات خانگي (براي مثال در يك اتاق يا وسيله نقليه) هستيد و نيز پيش از ورود به و هنگام حضور در مركز درماني از ماسك استفاده كنيد. در صورتي كه نميتوانيد از ماسك استفاده كنيد (براي مثال اگر استفاده از ماسك تنفس را براي شما سخت و ناممكن ميكند)، كساني كه با شما در يك خانه هستند، نبايد با شما در يك اتاق بمانند و بايد حتما هنگام ورود به اتاق شما از ماسك استفاده كنند.
- هنگام عطسه و سرفه بيني و دهن خود را بپوشانيد: هنگام عطسه يا سرفه، بيني و دهان خود را با دستمال بپوشانيد. دستمال را در سطلي دربسته بيندازيد. پس از عطسه و سرفه براي حداقل ٢٠ ثانيه دستتان را با آب و صابون بشوييد يا از محلول شستوشوي دست كه حاوي ٦٠ تا ٩٥ درصد الكل است، استفاده و همه نقاط دستتان را آغشته كنيد و آنقدر مالش دهيد تا دست كاملا خشك شود. استفاده از آب و صابون هرجا كه دست آلوده به نظر ميرسد، ارجح و بهتر است.
- مداوم دستهايتان را بشوييد: دستهاي خود را مداوم و هر بار دستكم ٢٠ ثانيه با آب و صابون بشوييد يا از محلول شست و شوي دست كه حاوي ٦٠ تا ٩٥ درصد الكل است، استفاده كنيد و همه نقاط دست را خوب آغشته كنيد و آنقدر مالش دهيد تا دست كاملا خشك شود. استفاده از آب و صابون هرجا كه دست آلوده به نظر ميرسد، ارجح و بهتر است. از دست زدن به چشم، بيني و دهان با دستان شسته نشده خودداري كنيد.
- از استفاده مشترك از وسايل خانه خودداري كنيد: نبايد از بشقاب، قاشق و چنگال، ليوان، استكان، حوله يا ملافه مشترك با ساير افراد منزل استفاده كنيد. همه اين وسايل به محض استفاده شما بايد با آب و صابون كاملا شسته شوند.
- سطوحي را كه زياد در معرض تماس هستند، هرروز تميز كنيد: سطوح در معرض تماس بالا شامل كابينت ها، سطح ميزها، دستگيره درها، گيره هاي دستشويي و روشويي، دستشويي، تلفن، تلفن همراه، كيبورد، تبلت و ميزهاي پاتختي هستند. همچنين تمامي سطوحي كه ممكن است خون، مدفوع يا ساير مايعات بدن روي آن ريخته باشد، بايد تميز شوند. از اسپري يا دستمال شوينده سطوح خانگي و براساس دستورالعمل ذكر شده آن استفاده كنيد. برچسبها داراي اطلاعاتي در مورد نحوه استفاده صحيح و موثر هستند و در موارد لازم مثلا پوشيدن دستكش يا حصول اطمينان از وجود تهويه مناسب هنگام استفاده هشدار ميدهند.
- روند علايمتان را تحت نظر داشته باشيد: اگر بيماري شما رو به وخامت است (براي مثال مشكل تنفسي داريد) به سرعت به پزشك و بيمارستان مراجعه كنيد. پيش از رفتن به بيمارستان يا مطب حتما تماس بگيريد و اطلاع بدهيد كه مبتلا يا مشكوك به ابتلا به كوويد ١٩ هستيد. پيش از ورود به مطب يا بيمارستان ماسك بزنيد. اين تمهيدات موجب ميشود كادر بهداشت و درمان بتوانند از ابتلاي ديگران در اتاق انتظار يا مطب پيشگيري كنند. از پزشك يا كادر درماني بخواهيد به سرعت به مراكز دولتي مشخص شده براي درمان كرونا، اطلاع دهند. افراد مبتلا يا مشكوك به كرونا بايد در تمام مدت، توصيه هاي پزشكي را كه از مسوولان درماني خود دريافت ميكنند، انجام دهند. اگر مشكل شما حاد است و لازم است با اورژانس ( ١١٥) هماهنگ شويد. حتما طي تماس آنها را از ابتلا يا مشكوكبودن به ابتلاي خود به كرونا آگاه سازيد و پيش از رسيدن آنها از ماسك استفاده كنيد.
- اتمام قرنطينه: بيماران مبتلا به كوويد ١٩ بايد تا زماني كه خطر انتقال ثانويه به ديگران رفع شود، در قرنطينه بمانند. زمان خاتمه قرنطينه بسته به هر فرد و براساس ارزيابي متخصصان بهداشت و درمان و با هماهنگي مقامات دولتي اعلام ميشود.
گام هاي پيشگيري براي افراد خانواده (همخانه)، همسران و پرستاران خانگي افراد مبتلا يا مشكوك به ويروس كوويد ١٩:
افراد همخانه، همسران و پرستاران خانگي افراد مبتلا يا مشكوك به ويروس كوويد ١٩ در معرض تماس مستقيم (نزديك) با ويروس هستند و لازم است با ديدن هر يك از اولين نشانه هاي بيماري (تب، سرفه و تنگي نفس) به سرعت متخصصان بهداشت و درمان را در جريان قرار دهند.
اين افراد همچنين بايد توصيه هاي زير را مد نظر قرار دهند:
- بايد بتوانيد دستورات پزشكي مرتبط با بيمار را درك كنيد و به بيمار براي انجام آن كمك كنيد. براي تهيه مايحتاج خوراكي و روزمره، دارو و ساير نيازهاي شخصي به بيمار كمك كنيد.
- علايم بيمار را تحت نظر داشته باشيد. در صورتي كه حال بيمار رو به وخامت رفت، به سرعت كادر درمان را در جريان قرار دهيد. به آنها بگوييد كه بيمار مبتلا يا مشكوك به كوويد ١٩ است و از آنها بخواهيد براي اطلاعات بيشتر با مراكز درماني دولتي تماس بگيرند. اين تمهيدات موجب ميشود كادر بهداشت و درمان بتوانند از ابتلاي ديگران در اتاق انتظار يا مطب پيشگيري كنند. اگر مساله حادي پيش آمد با اورژانس تماس گرفته و به آنها اطلاع دهيد از بيمار مبتلا به كوويد ١٩ مراقبت ميكنيد.
- افراد همخانه بايد در اتاقي مجزا از بيمار باشند و در صورت امكان از سرويس هاي بهداشتي و حمام ديگري استفاده كنند.
- از پذيرايي از ميهمانان جز موارد بسياري ضروري اجتناب كنيد.
- اگر از حيوانات خانگي مراقبت ميكنيد و اگر بيمار هستيد، مراقبت از حيوانات را به ديگران بسپاريد.
- مطمئن شويد فضاي عمومي منزل از تهويه مناسب برخوردار است. از هواساز (اير كانديشنر) استفاده كنيد و اگر دماي هوا اجازه ميدهد، پنجره ها را باز بگذاريد.
- از دست زدن به چشم، بيني و دهان با دستهاي شسته نشده خودداري كنيد.
- دستهاي خود را مداوم و دستكم ٢٠ ثانيه با آب و صابون بشوييد يا از محلول شستوشوي دست كه حاوي ٦٠ تا ٩٥ درصد الكل است استفاده كنيد و همه نقاط دست را آغشته كنيد و آنقدر مالش دهيد تا دست كاملا خشك شود. استفاده از آب و صابون هرجا كه دست آلوده به نظر ميرسد، ارجح و بهتر است.
- در صورتي كه در يك اتاق هستيد، شما و بيمار (هردو) بايد از ماسك استفاده كنيد.
- هنگام تماس با بيمار يا تميز كردن خون، مدفوع و مايعات بدني (ادرار، استفراغ، آب دهان و …) او از ماسك و دستكش يكبارمصرف استفاده كنيد.
- ماسك و دستكش يكبارمصرف را بعد از استفاده در سطل زباله دردار بيندازيد و دوباره استفاده نكنيد.
- هنگام خارج كردن وسايل حفاظت شخصي، ابتدا دستكشها را بيرون آورده و دور بيندازيد. سپس بلافاصله دستها را با آب و صابون يا مايع دستشويي الكلي به مدت ٢٠ ثانيه بشوييد. سپس ماسك را دور بيندازيد و دوباره دستها را به همان شيوه تميز كنيد.
- نبايد از بشقاب، قاشق و چنگال، ليوان، استكان، حوله يا ملافه مشترك با فرد بيمار استفاده كنيد. همه اين وسايل به محض استفاده توسط بيمار، بايد با آب و صابون كاملا شسته شوند. (بخش شستشوي لباس را ببينيد.)
- سطوح در معرض تماس بالا (شامل كابينتها، سطح ميزها، دستگيره درها، گيره هاي دستشويي و روشويي، دستشويي، تلفن، تلفن همراه، كيبورد، تبلت و ميزهاي پاتختي) را هرروز تميز كنيد. همچنين همه سطوحي كه ممكن است خون، مدفوع يا ساير مايعات بدن روي آن ريخته باشد، بايد تميز شوند. از اسپري يا دستمال شوينده سطوح خانگي و براساس دستورالعمل ذكرشده روي برچسب آن استفاده كنيد. برچسبها داراي اطلاعاتي در مورد نحوه استفاده صحيح و موثر هستند و در موارد لازم مثلا پوشيدن دستكش يا حصول اطمينان از وجود تهويه مناسب هنگام استعمال هشدار ميدهند.
- لباسها را به دقت بشوييد:
- هر لباسي را كه آلوده به خون، مدفوع يا مايعات بدني است، بلافاصله دربياوريد و بشوييد.
- هنگام دستزدن به مواد آلوده، از دستكش يكبار مصرف استفاده كنيد. اين مواد را از بدنتان دور نگهداريد و بلافاصله بعد از دور انداختن دستكشها، دستهاي خود را با آب و صابون يا مواد ضدعفونيكننده الكلي تميز كنيد.
- به نحوه استعمال مواد شوينده و شست و شوي لباس دقت كنيد. معمولا برچسبهاي مواد شوينده اطلاعات مفيدي درباره نحوه شست و شوي درست و موثر لباس ها ارايه ميدهند.
- ماسكها، دستكشها و ديگرمواد آلوده را پيش از دورانداختن با ساير زباله ها، در كيسه اي دربسته نگهداري كنيد. بلافاصله پس از دور ريختن زباله، دستهاي خود را با آب و صابون يا محلول دستشويي حاوي الكل تميزكنيد. استفاده از آب و صابون ارجح و بهتر است.
- در صورتيكه سوالي داريد حتما با كادر بهداشت و درمان تماس بگيريد.