CARDIOVASCULAR MEDICINESPROSTAGLANDIN E1

PROSTAGLANDIN E1

پروستاگلاندین ایی1

PROSTAGLANDIN E1

موارد مصرف:

این دارو عمدتاً در درمان بیماری مادرزادی قلب و در اختلالات نعوظی مصرف می شود.

موارد منع مصرف:

در نوزادان مبتلا به سندرم ضعف تنفسی نباید مصرف شود.

هشدارها: در  طول درمان با این دارو، وضعیت تنفسی نوزاد و فشار خون باید کنترل شود.

عوارض جانبی: آپنه، تب، برافروختگی، کاهش فشار خون، برادی کاردی یا تاکی کاردی، اسهال، تشنج، ادم، ایست قلبی، کاهش پتاسیم خون، انعقاد داخل عروقی، سردرد، برافروختگی، افت فشار خون، اسهال، درد و التهاب در محل انفوزیون گزارش شده است.

مقدار مصرف
بزرگسالان: در درمان اختلالات نعوظی، از طریق تزریق intracavernosal مقدار اولیه 2/5 میکروگرم مصرف می شود که تا حصول یک مقدار مصرف مناسب، افزایش می یابد. مقدار مصرف معمول 20-5 میکروگرم و حداکثر 60 میکروگرم می باشد. در درمان اختلالات نعوظی نوروژنیک (آسیب نخاعی) مقدار اولیه 1/25میکروگرم و سپس 2/5میکروگرم می باشد که پس از آن مقدار 5-2/5 میکروگرم به مقادیر مصرف قبلی اضافه می شود. زمان لازم میان هر نوبت مصرف دارو، در صورت مشاهده پاسخ 24 ساعت و در صورت عدم مشاهده پاسخ یک ساعت می باشد. پس از دستیابی به مقدار مصرف بهینه، این مقدار نباید بیش از یک بار در روز و سه بار در هفته مصرف شود. در تشخیص اختلالات نعوظی، مقادیر 20-5 میکروگرم مصرف می شود. از طریق داخل پیشابراه، مقدار اولیه 250میکروگرم می باشد که براساس پاسخ بیمار، مقدار مصرف به  تدریج تا 1000-500 میکروگرم افزایش یا تا 125 میکروگرم کاهش می یابد. مقدار مصرف بهینه را نباید بیش از دو بار در روز یا هفت بار در هفته مصرف کرد.
کودکان: در بیمـــاری قلبـــی مــــادرزادی، از طریق انفوزیون مداوم وریدی به  میزان ng/ kg/ min 50-100 مصرف می شود. مقدار مصرف باید بلافاصله تا حداقل میزان ممکن کاهش یابد تا پاسخ حاصل حفظ شود.

اشکال دارویی

Injection: 0.5mg/ml, 20mcg

مدیریت

دکتر نیک پژوه متخصص طب پیشگیری و پزشکی اجتماعی

نوشته های مشابه

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا

اپلیکیشن پزشکی سلامت: دکتر نیک

برای نصب آسان در اندروید و آیفون کلیک کنید